Marcus Sundin Liljedorff inför SM: "Jag har längd, timing och teknik som är få förunnat"

by Courtney Support February 28, 2019

Marcus Sundin Liljedorff inför SM:

”När jag började med thaiboxning sålde jag faktiskt två fiskespön för att ha råd med träningsavgiften” 

I nästan tio år har Marcus Sundin Liljedorff ägnat sig åt thaiboxning. Första upplevelsen med sporten var något alldeles speciellt, vilket gjorde att han fastnade direkt. Fiske är också något som ligger honom varmt om hjärtat då han sysslat med det i hela sitt liv. Trots det så sålde han två fiskespön för att ha råd med den första träningsavgiften. 

Jag älskar thaiboxning och det här är mitt sätt att visa att allt är möjligt och jag kommer att göra det genom att nå världstoppen. 

Förra året blev Halmstadfightern svensk mästare i -75 kg, vilket också var hans första SM-guld. Han förklarar dock att han tidigare haft problem med att klara vikten på ett hälsosamt sätt, och väljer därför att tävla i -81 kg framöver.

Nu väger jag som min kropp ska göra och mår mycket bättre.  

Det är svårt att inte fråga sig vilka justeringar som behöver göras för att lyckas utmana i en ny viktklass.

Jag tar med mig att vara tuff när det behövs, utnyttja mina vapen när timingen är rätt. Jag har längd, timing och teknik som är få förunnat. Jag har mött dom bästa i världen och jobbar för att vara en världsklass fighter vilket jag nu anser mig vara.
      

 

För att förbereda sig på bästa sätt inför helgens thaiboxnings-SM packade Liljedorff väskan och flög till Holland för träning på Mikes Gym. 

Holland har i flera år varit en liten dröm för mig att uppleva, och jag bestämde mig för att äntligen åka dit i år. Nu såg jag en anledning att åka dit för att få grym sparring och kunna lära mig något nytt, vilket jag också gjorde! Men den främsta anledningen att åka till Mikes Gym var för att utmana mig själv och våga göra det!

 

27-åringen har nu samlat på sig träning och tävlingserfarenheter från olika länder. Han förklarar att träningen i Thailand skiljer sig från Holland. I Thailand är träningen mer traditionell, och i Holland utnyttjar de boxning på ett annorlunda sätt än i traditionell thaiboxning.

Jag gillar båda typer av träning men jag binder gärna ihop det som passar mig bäst hemma i Sverige.

Det återstår att se vad fjolårets SM-mästare kan åstadkomma i helgens mästerskap. Om han själv får förutspå sitt resultat så säger han:

Jag ser ett bälte runt min midja och en resa till Bangkok senare i sommar.

 

 

Foto: Benjamin Bayard
Courtney Support
Courtney Support

AuthorLeave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Askari Magazine

Nicholas Bryant - Stuck in the mud
Nicholas Bryant - Stuck in the mud

by Youssef Issa December 26, 2019

Read More

[VIDEO] Sandra Godvik vinner i sin debut på ONE FC
[VIDEO] Sandra Godvik vinner i sin debut på ONE FC

by Youssef Issa October 08, 2019

Read More

Sandra Godvik första svenskan att tävla på ONE FC
Sandra Godvik första svenskan att tävla på ONE FC

by Youssef Issa September 21, 2019

Read More