Insamling av kampsportsutrustning till nykomna flyktingar på Fighter Centre

Fighter centre skänker kampsportsutrustning till flyktingar och du kan vara med och hjälpa till!

Idag (torsdagen den 10e september 2015) så börjar insamlingen av begagnade kampsportsutrustning på Fighter Centre, Göteborg. Som vi alla vet så pågår det krig i stora delar av världen just nu och vi behöver alla göra något för att hjälpa krigsdrabbade flyktingar. Vad är inte bättre än att ge bort lite kampsportsutrustning så att dom kan få en liten hjälp med sitt nya liv i Sverige? Så här skriver Fighter Centre på sin hemsida:

Från och med imorgon torsdag den 10 september så startar vi en insamling av bättre begagnad kampsportsutrustning som kommer att skänkas till nykomna flyktingar.

För att må bra och få en meningsfull tillvaro är det viktigt att aktivera sig. Idrott kombinerar fysisk aktivitet som får individen att må bra med utbyte med andra människor. Det påbörjar en integration i samhället och hjälper till att få den enskilda individen att känna sig välkommen. Idrotten ger också en inblick i den svenska föreningskulturen. Just kampsport vet vi ju alla är en grymt rolig och bra träningsform och den har dessutom visat sig vara riktigt bra på integration. Vi vill underlätta för nykomna flyktingar att börja träna kampsport. Vi ber därför alla som har bättre begagnad utrustning att skänka den! Det är lättast att komma igång med thai-/kickboxning och vi börjar därför med boxhandskar och benskydd. Vi ber alla som kanske har ett par avlagda boxhandskar eller benskydd som ligger och skräpar därhemma att skänka dem. Alla oavsett klubbtillhörighet är mycket välkomna att komma och lämna utrustning. Stort tack på förhand! Vi vill också passa på att tacka Elias Österlund som tagit initiativ till denna insamling. Fighter Centre är öppet 15:45-22:00 måndag till torsdag, 15:45-20:00 fredagar och 15:00-20:30 på söndagar. Det är bara att komma in och lämna! Observera: Utrustningen behöver vara hel och fräsch! Använd och lite sliten javisst, men inte trasig och/eller illaluktande.
Passa på nu och glid förbi Fighter Centre och skänk någonting och var med och bidra till ett bättre samhälle. Läs mer på deras hemsida genom att klicka här Även vi på Askari kommer att bidra med att skänka 10 procent av den här månadens försäljning till UNHCR !

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published