Anthony Yigit: "Ingen tränar lika hårt som mig"

Han var den första i Sverige på 16 år att vinna en OS-match, den första på 30 år att vinna ett europeiskt mästarbälte, och nu blir han historisk igen. 25 årige Anthony Yigit blir nämligen del av den första boxningstitelmatchen på svensk mark på 50 år. Titelförsvaret sker den 30 september i Solnahallen, med en titelutmanare i form av Sandor Martin.

2008 följde Yigit med sin pappa till en boxningslokal, och sedan dess har han boxats. 2013 övergick han till proffs och har ännu inga förluster på sitt record. Nu står han inför sitt första titelförsvar. I Solnahallen. På hemmaplan. I bagaget har han med sig 19 vinster och en oavgjord match. Just nu befinner sig Stockholmsfightern på ett 5 veckors uppbyggnadsläger i Moldavien. Efter det beger han sig till Frankrike för ett kortare läger med syfte att finslipa detaljer och komma i matchform.

"Det är en dröm som blivit sann"

Att det är en historisk match är en vinst i sig, men EM titeln betyder mycket för Anthony.
I 30 år har vi varit utan EM bältet i Sverige och jag känner mig otroligt stolt att äntligen få ta den tillbaka till Sverige.
och att titelförsvaret sker på hemmaplan ser han som ett ypperligt tillfälle att ge tillbaka till alla som har stöttat honom längs vägen.
Det känns riktigt kul! Jag gör det för alla fans som har stöttat mig på vägen och kommit och kollat på mina matcher även om det inte har gällt någon titel. Nu kan jag äntligen ge tillbaka något och säga "Nu ger jag er en EM match på hemmaplan. Tack för allt stöd"

"Det skulle öppna dörrar för större matcher"

Anthony Yigit är även övertygad som att ett lyckat titelförsvar på hemmaplan kommer att innebära ett stort steg i hans karriär.
Genom att försvara titeln behåller jag min plats och rätt att utmana för större titlar.

"Ingen tränar lika hårt som mig"

Det är mycket som skiljer Anthony Yigits träningsrutiner jämfört med andra boxare. För honom är det viktigt med rutiner, och att verkligen leva boxning.
Jag har aldrig sett någon träna eller göra sakerna som jag gör. Ingen tränar lika hårt som mig. Folk förstår inte hur jag kan vara så instängd. Jag tränar, äter och sover och har sällan tid för annat. Jag går inte ut på kvällarna, jag dricker inte och jag sköter mina sömnrutiner. Alla som känner mig vet att om du vill hitta mig så får du gå till gymmet. Om du har energi att göra annat efter träningarna så förstår du nog inte hur hårt jag tränar.

"Jag skulle nog säga att min stil är unik. Väldigt awkward och det hjälper nog inte att jag är Southpaw också"

Fem snabba med Anthony Yigit

Boxning får mig att...växa som person. Boxningen har utvecklat mig...mentalt och mitt självförtroende. Det första jag ska äta efter invägningen är... ris och kyckling. Jag firar min vinst bäst genom att...  titta på Star Wars med Ben & Jerry's i knät och en sked i handen. Den tuffaste match jag har gått är...mot Ryan fields.  
Omslagsfoto: Lasse Jansson (Fotbollslasse)
Övriga foton: Privat
       

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published