Billy Liljeqvist: "Hur jag ska slå honom listar jag ut när vi är i ringen..."

"Jag är en väldigt självsäker kille med klara mål, men jag försöker ändå ha fötterna på jorden och vara ett så bra föredöme för de yngre som möjligt!"

Billy Liljeqvist är ett namn att lägga på minnet. På 19 år har han hunnit bli svensk mästare i boxning 5 gånger. Första SM-guldet vann han som 15 åring år 2014, därefter blev det ytterligare tre SM-guld (2015, 2016, 2017). Förra året blev Liljeqvist förstaårssenior och även då SM-mästare. Han blev också utsedd till bästa senior oavsett viktklass (i Sverige). 

Utöver sina 5 raka SM-guld blev Billy 5:a i årets Europamästerskap. Tidigare har han även hållit på med Crossfit och var Sveriges bästa Junior 2017.

Ikväll kliver Billy Liljeqvist upp i ringen igen, han möter John Jeppsson Rudell i ett Göteborgsderby.

Hur har uppladdningen gått inför dagens match?

Uppladdningen har varit bra! Har legat i hårt med träningen. Förra veckan var jag på Gran Canaria där jag fick toppsparring med Europamästaren och proffsboxaren Anthony Yigit, så jag känner mig i väldigt bra form.

Vad vet du om din motståndare?

Vet helt ärligt inte så mycket som min motståndare, och brukar inte kolla upp mina motståndare så mycket. Det kan absolut vara bra att veta om han exempelvis går med högern eller vänstern framme och veta lite vilken stil han har, men hur jag ska slå honom listar jag ut när vi är i ringen tillsammans.

 

Billy kommer ursprungligen från Växjö, men har tillbringat stora delar av sin karriär i Göteborg som har blivit ett andra hem för honom. Han är förväntansfull inför Bulldog Media Fight Night.

Det ska bli otroligt kul att gå match på Bulldog Fight Night 2.0 och jag tror det kommer bli en riktigt bra gala. Fokusen är på plats och träningen är gjord. Nu är det bara att gå upp i ringen och prestera. Jag har många vänner och hela familjen på plats så jag kommer göra det till en tuff och underhållande match och förhoppningsvis gå segrande ur ringen.

 

”Jag tror man måste vara väldigt tuff inte utåt, men inåt och mentalt, för att klara av sporten”

 

Kan du beskriva känslan som boxningen ger dig?

Känslan man får av boxningen är annorlunda. Det går nästan inte att beskriva eller mätas med något annat. Att vara i ringen bara du och din motståndare…Det finns ingen som kan hjälpa dig eller som du kan passa bollen till, du har 3 ronder framför dig där du gör allt för att vinna och om möjligt knocka din motståndare. Den bästa känslan som finns är att känna sig överlägsen i en boxningsmatch och slå ut sin motståndare på knockout. Enligt mig är det det ultimata sättet att vinna på. 

Vad har du för tips till andra unga personer som vill bli lika bra som dig?

Hårt jobb kommer alltid löna sig i slutändan. Talang tar dig en bit men att vara uppe tidigt innan skolan och löpa, att träna dina pass med rätt inställning och inte för någon säger till dig att du ska göra det. Det tror jag är det viktigaste. Och självklart, ha kul! Man ska alltid ha kul och kunna slappna av ibland, men fokuset och målinriktningen ska alltid vara där. Du ska visualisera ditt mål så mycket så du nästan ska kunna ta på det, och jobba varje dag efter att komma dit du vill vara.

 

Invägningsfoto: LA.ST Creative

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published