Cornelia Holm: "...ser mest fram emot att testa en helt ny game plan"

Cornelia Holm är en av få svenska damer som har vunnit det mesta. På amatör-MMA scenen har hon två SM-guld, ett EM-guld och ett VM-guld. På sin meritlista har hon även en boxningsmatch som slutade med vinst över svenska mästaren. 

30-åringen har spenderat stora delar av våren i Sydafrika där hon deltagit i en turnering (realityshow) med 9 andra tjejer. Vinnaren av turneringen vann ett kontrakt med organisationen EFC. Holms resa slutade tyvärr i semifinalen, men ikväll är hon tillbaka för en ny match. 

Kvällens match blir Holms tredje proffsmatch, och där får hon franskt motstånd i form av Morgane Ribout. Matchen äger för ovanlighetens skull rum i en ring.

 

Berätta om din upplevelse på EFC

EFC var en grym upplevelse. Visste inte vad jag skulle förvänta mig. Var orolig över att tvingas bo tillsammans med 9 andra brudar i 6 veckor men det gick över förväntan. Alla var superchill. Den enda som irriterade mig var nog min roomie haha. Hon fattade aldrig när jag inte orkade lyssna på hennes tjöt trots att jag oftast demonstrativt stoppade in hörlurarna. Men överlag var det verkligen en fantastisk tid där nere. Levde som en drottning och kunde fokusera fullt på träningen och matcherna.

Vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?

Att jag klarar mig bra själv tror jag, men också att min coach här hemma är så jävla bra! Att jag kan fightas under stor stress och att glass är det bästa som finns (det sista visste jag nog redan innan).

Vad tycker du är viktigast under ett träningscamp?

Att träna hårt och fokuserat och vara beredd på att oförutsägbara saker kommer hända och att du inte låter det påverka dig. Du kommer bli förkyld eller få en skada, ny motståndare eller nåt annat problem. Nåt händer alltid och du måste stay cool och tro på att du kommer vara game när matchdagen är där om du fortsätter jobba framåt.

Vad är tuffast?

Tuffast är alltid dieten även om den har varit enkel inför denna matchen med matlådor från CLEANFOOD.

Hur har uppladdningen gått inför matchen?

Uppladdningen har varit bra. Som jag nämnde innan har det såklart inte varit som planerat eller önskat men i slutändan känner jag mig väldigt redo och tillräckligt förberedd.

Hur går tankarna såhär nära inpå match?

Tankarna nu (torsdag) är bara på viktcutten. Jag har en del kvar att ta, några timmar i bastu men det löser vi. Kan inte vänta tills imorgon, ser verkligen fram emot den här matchen enormt mycket!

Hur tror du att ditt game påverkas av att matchen äger rum i en ring?

Mitt vanliga game är helt klart inte en fördel i ring, men för denna matchen kommer det se annorlunda ut. Jag möter en välrenommerad judoka så att pressa in i clinch är inte planen alls. Så burbrottning hade vi inte kört även om det varit bur. Jag kommer slå henne stående, plocka isär henne med striking och kanske kommer ni få se lite brottning också. Brottning slår judo alla dagar! 

Vad ser du mest fram emot med matchen och hur slutar den?

Jag ser mest fram emot att testa en helt ny game plan. Att hålla det stående och mixa upp det, jag ska ha sjukt kul! Den kommer sluta med mig som vinnare men hur håller jag öppet till showtime.

 

Foto: Eric Spicely

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published