Erik Skoglund: "Mentalt känner jag mig starkare än någonsin"
Den 16 september kommer obesegrade Erik Skoglund (26-0) att göra debut i sin nya viktklass: Supermellanvikt. Skoglund är bokad för en match under World Boxing Super Series, där han kommer att möta brittiske Callum Smith. Matchen går av stapeln i Liverpool, och det är inte vilken matchning som helst. Det är en kvartsfinal i supermellanviktsturneringen, men också början på en väg som kan leda till WBC Diamond Belt. Åtta fighters kämpar om bältet. Utöver Erik Skoglund och Callum Smith är de sex övriga aktörerna Robert Brandt, Jürgen Brähmer, George Groves, Jamie Cox, Chris Eubank Jr och Avni Yildirim. Skoglund kommenterar matchningen till Askari Magazine:
Det blir en tuff match mot Smith. Han är en av storfavoriterna att vinna hela turneringen och jag är verkligen underdog. Det ska bli skönt att slå underifrån för en gångs skull och slippa pressen som jag haft på mig varje match sedan jag blev proffs.
Hur laddar du upp mentalt inför turneringen ?
Jag laddar som vanligt med hård träning, noggrann analys av motstånd och bra sparring. Mentalt känner jag mig starkare än någonsin. Jag försöker bara att slappna av och få ut min boxning.
Vad skulle bältet innebära för din karriär?
Att vinna WBC Diamond Belt och säkra en plats i semifinal skulle betyda allt för mig. Det är en sån hör möjlighet jag har jobbat för att få i hela mitt liv.

Om World Boxing Super Series:

 • World Super Series är en satsning från de stora boxningsorganisationerna med målet att matcha de bästa boxarna för att utse en sann mästare.
 • Två viktklasser väljs ut för varje omgång, och åtta boxare i varje viktklass. Denna omgång är de utvalda viktklasserna: Cruiservikt, och supermellanvikt.
 • Boxarna tävlar om: WBC Diamond Belt, och Muhammad Ali Trophy.
 • För denna omgång hålls kvartfinalerna i september och oktober 2017. Semifinalerna i januari och februari 2018 samt finalen i mars 2018.
 • Uppställningen inför supermellanvikt ser ut som följande:
  • Kvartsfinal 1: George Groves vs. Jamie Cox.
  • Kvartsfinal 2: Chris Eubank Jr vs. Avni Yildirim.
  • Kvartsfinal 3: Erik Skoglund vs. Callen Smith.
  • Kvartsfinal 4: Rob Brandt vs. Jürgen Brähmer.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published