[ASKARI TV] Flodin "Surfar på vågen" från sin proffsdebut
En proffsboxare går inte särskilt många matcher per år, men den nyblivne proffsboxaren Oliver Flodin (1-0) går två matcher på en månad.

"Jag är van vid att gå många matcher"

Oliver Flodin har tränat boxning sedan har var åtta år gammal. Redan som diplomboxare gick han 100 matcher. Som amatörboxare har han både ett SM guld, och ett par års erfarenhet av att representera svenska landslaget i boxning. I september blev det offentligt att Flodin hade signat med Team Sauerland, och bestämt sig för att övergå till proffs. Debuten gjorde han den 30 september mot Richard Heygi, och segern kom via domslut.

"Surfa på vågen från min proffsdebut"

Nu har 21-årigen en match på World Boxing Super Series att se fram emot. På lördag är det dags för honom att återigen kliva upp i proffsringen. Matchen kommer att äga rum i Tyskland, mot en motståndare som inte är bekräftad än. Den tidigare motståndaren Alexander Pavlov har dragit sig ur. Se: Oliver Flodin - Från amatör till proffs, nedan. https://www.youtube.com/watch?v=QuJu4KjVCjw Uppdatering 23/10: Flodins nya motståndare är Pavel Hryshkavets (3-2, 2 KOs). Foto: Benjamin Bayard

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published