Galan alla pratar om: SM i thaiboxning kommer till Göteborg

 

Aldrig någonsin i svensk thaiboxningshistoria har svenska mästerskapen arrangerats i Göteborg, men häng inte läpp, för nu är tiden kommen. Årets svenska mästerskap går av stapeln på västkusten den 1-3 mars, med Lingnoi Promotions tillsammans med Göteborg Muay Thai IF som arrangör.

Patrick Thomsen, arrangör, blev svensk mästare år 2006 och har sedan dess drömt om att bevittna ett SM i Göteborg.

”Fantastiskt att vi äntligen har tagit det till min hemstad. Det kommer att vara det mest spektakulära svenska mästerskapet på många år, och kommer även att bli startskottet som gör Göteborg till Sveriges kampsportshuvudstad”

Deltagarantalet är beräknat till 130 personer och själva eventet kommer att gå i Göteborgsanda med både uppträdanden och shower. För att krydda till det hela kommer SM att avrundas med en finalgala som anordnas på Rondo, Liseberg.

”För oss är det viktigt med kvalitet och att alla som befinner sig i arenan skall känna av stämningen. Därför har vi satsat på en arena med begränsat antal platser, vilket skapar en intimare känsla”

Vill bjuda publiken på högklassig, kvalitativ underhållning

”Med finalgalan på Rondo vill vi lyfta fram thaiboxningens vackra kultur och sportmannaskap. Samtidigt vill vi visa hur kvalitativ svensk thaiboxning är och att det förtjänar sin plats på kartan”

Sverige är en omtyckt och fruktad thaiboxningsnation på den internationella scenen, både amatör och proffs. Amatörscenen har fostrat många stjärnor som bland annat Samuel Bark, Sofia Olofsson, Sanny Dahlbeck och Magnus Andersson. Att Lingnoi Promotions väljer att göra finaldagen till något alldeles extra kommer att ge deltagarna ett smakprov på vad framtiden kan komma att erbjuda.

”Eftersom att jag tidigare har tävlat, coachat och arrangerat galor har jag en unik insikt i de olika parternas perspektiv. För att lyckas med mästerskapet är det viktigt för mig att uppfylla allas förväntningar och krav på bästa möjliga sätt. De kommer få en upplevelse de sent kommer att glömma”

  

SM i thaiboxning 2019

När? 1-3 mars. 

Var? Valhalla Sporthall (1-2 mars) och Rondo (3 mars).

Arrangör: Lingnoi Promotions i samarbete med Göteborg Muay Thai IF.

Livesändning: Pay Per View på Solidsport med bland annat Lina Länsberg som kommentator.

Biljetter: Under kvaldagarna köpes biljetter på plats. Finalbiljetter till kvällsgalan på Rondo köpes här.  

 

 

 

Text: Sara Abouzeedan

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published