Intervju med Christopher Bajo inför kvällens final i thaiboxnings-SM

Det var inte många som kände till Christopher Bajo innan han inledde sitt debut-SM med att besegra veteranen Joakim Hägg. Ikväll är det dags för final, och där möter han Marcus Sundin Liljedorff i huvudmatchen. 

I hotellobbyn sitter jag tillsammans med Christopher och tränare Niklas Nilsson för en kort intervju:

Vad tycker du om din prestation i kvalmatchen?

Jag kände att jag hade momentum på min sida, men jag visste att han (Hägg) inte skulle ge upp lätt. Det var inga problem att hålla igång i tre ronder.

Kände du att självförtroendet höjdes när du lyckades besegra Joakim Hägg?

Självförtroendet har det aldrig varit fel på, men det är klart. Jag är inte ens i närheten av den erfarenhet som han har. Såklart kändes det bra.

Hur känns formen inför kvällens final?

Formen känns toppen. Nu har jag fått äta som jag vill utan att känna stress över att jag ska ta vikt imorgon också. 

SM-debut och SM-final, vad säger du om det?

Känslorna skiftar mellan dag och natt, timme till timme. Det är ju skitfett och jag är sjukt glad att tagit mig till finalen. Både jag och Marcus fick gå en match innan final, men det hade känts ännu bättre om jag hade fått gå semifinalen också.

Jag är medveten om att Marcus Liljedorff Sundin är duktig och erfaren. Jag är mest fokuserad på att ta mig till fighten och prestera.

Tränarens ord:

Vad tror du om Christophers form inför kvällens match?

Formen är bra. Han har legat rätt i vikt under en lång tid. Han mötte Joakim Hägg och gjorde bra match mot rutinerat motstånd. Det är hans första SM och jag är mycket nöjd. Jag kan se att han tänker fighting, ändrar rörelsemönster och har bra timing. 

Hur stora chanser tror du att Christopher Bajo har ikväll?

Jag tror på guld. Det blir tufft ikväll, men det ska det vara också. Vi har en plan klar.

Vad kan Bajo ta med sig från detta SM?

Att han är bland de bästa i Sverige. Det har han bevisat. Men även rutinen för upplägget inför och innan. Och att inte vara glad för segern så länge, tänka till och ladda om.

 

 

Christopher Bajo går match nr 17 ikväll. För att se hela matchkortet klicka här.

Foto: Johan Ahlgren

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published