Josefine Lindgren Knutsson till YOKKAO

20 åriga Allstars-fightern Josefine Lindgren Knutsson har utvecklats markant de senaste åren.

Efter sitt SM-guld tidigare i år gjorde hon sin landslagsdebut under VM. Redan i första matchen segrade hon via avslut. Världsmästerkapen slutade i ett brons för Josses del då hon åkte ut i semifinalen mot den nuvarande världsmästaren i -54 kg. 14-21 oktober väntar EM i Paris för det svenska landslaget i thaiboxning, men inte för Josefine Lindgren Knutsson som har tackat nej till EM för att ta sig an en annan utmaning - nämligen hennes YOKKAO debut som kommer att ske den 15 oktober. I sin YOKKAO-debut kommer Josefine att ställas mot Amy Pirnie i -50 kg. Knutsson om matchningen till Askari Magazine:
Jag känner mig jätteladdad inför detta. Det är nästan overkligt att få ställa upp i YOKKAO. Jag kommer ihåg när jag började med thaiboxning och såg många stora YOKKAO-matcher på Youtube. Det kändes verkligen som den största drömmen i en thaiboxnings karriär att få ställa upp i, ett delmål som då inte fanns på kartan i mitt huvud. Nu ska man själv göra en YOKKAO debut vilket känns sjukt stort och nervigt men ändå sjukt kul!
Jag kommer att möta Amy Pirnie i -50kg som är regerande mästare i YOKKAO, så motståndet är i världsklass som alltid på YOKKAO. Från första början fick Fatima Pinto erbjudandet att fightas, men hon kunde tyvärr inte ställa upp och då fick vi fighten som vi så klart tackade ja till. Vi har börjat med vår camp redan nu eftersom vi har någon mer match innan oktober. Var även tvungen att tacka nej till Em i paris på grund av fighten. Det var tråkigt men kommer vara nyttigt för mig på många sätt. Bygga upp med fler matcher och mer erfarenhet till nästa VM och komma hem med guldet eftersom jag inte kommer nöja mig med något annat.
Foto: André Ung

Reviews (1 comment)

  • Bekräftat: YOKKAO 27 & 28 äger rum i oktober - Askari Fight Wear On

    […] Magazine har tidigare skrivit om att Josefine Lindgren Knutsson kommer att möta Amy Pirnie under samma gala. Matchningen är ännu inte bekräftad av […]

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published