Kittisak Noiwibon: "Hade inte jag hållit med thaiboxning så hade mitt liv inte blivit lika levande"

"JAG VILL MÖTA DE ALLIHOP, OCH SLÅR DE ALLIHOP"

27-årige Kittisak Noiwibon har under sin karriär hunnit samla på sig flera titlar: WKU World Champion 2016, WKN European Champion 2015, ISKA World Champion 2014, ISKA European Champion 2012, ISKA Scandinavian Champion 2011, IFMA European Cup winner 2008 och WKA WC brons medalist 2010. Med andra ord är han glödhet med sina 85 matcher (68-16-1). Just nu befinner sig Real Fighters stjärnskott i Thailand, där han tillbringar sommaren på ett träningsläger. För att par dagar sedan gick han en match som han avslutade starkt i första ronden.  När Kittisak var 13 år fick han frågan av sin mor om han ville testa thaiboxning. Han var ganska liten och fick ofta stryk av de större killarna i skolan. Därför ville han kunna försvara sig om det skulle hända något. Samtidigt lockades han av utmaningen att testa på någonting nytt. Så en dag begav han sig till thaiboxningsklubben och fastnade omedelbums. Kittisak tränade på och vann sin första match som blev drivkraften för honom att fortsätta.

"DET BETYDER LIVET"

Nu betyder thaiboxningen allt för 27-åringen som är övertygad om att om han, utan sporten, inte hade kommit så långt i sitt liv som han är nu.
Hade inte jag hållit med thaiboxning så hade mitt liv inte blivit lika levande. Låter lite kaxigt, men de flesta behöver två liv för att stå på det stället som jag står och känna, uppleva den känslan som jag har haft. Allt jag gör nu är ungefär som att jag lever i drömmen och jag njuter av det just nu.

"ATT SE MIG SJÄLV SOM VINNARE ÄR ALLTID KUL"

Men det som lockar ännu mer med tävlandet är resultatet som man har jobbat för. Hård träning leder ofta till bra prestation. Att se den processen är väldigt kul, och någonting som Kittisak värdesätter. Om Kittisak får jämföra träningen i Thailand med träningen i Sverige så tycker han att träningen här hemma utförs med mer noggrannhet. I Thailand är det många timmar hård träning i veckan, men det är ändå roligt tycker han.

"DET ÄR KUL HÄR"

, säger Noiwibon om tävlandet i Thailand.
Det är kul där hemma i Sverige också men det är något speciellt med Thailand som gör att stämningen i matchen lockar dig.

"ATT BLI BÄST"

är en stor motivationsfaktor för 27-åringen.
Och allting som gör mig glad. Tränaren, teamet, kompisar på klubben, föräldrarna, stämning på träningen eller match. Det gör att jag vill vara på träningen.
När Askari Magazine frågar Kittisak vart han ser sig själv om fem år svarar han bestämt.
Jag ser en fighter som står som vinnare i ringen med Real Fighter teamet på olika världsklassgalor, i både thaiboxning och kickboxning. Med en vacker och attraktiv stil. Med otrolig power och explosivitet. Om min motståndare blinkar så kommer han att missa en hel del.
Fem snabba med Kittisak Noiwibon: Tre saker som har utvecklat mig är…disciplin, smart och teamwork. Den tuffaste matchen jag har gått är... matchen i Slovakien där jag gick ner i psyke väldigt mycket efter matchen. Den förlusten är tuff. Mitt långsiktiga mål med thaiboxningen är att… bli ihågkommen som en av de största. Det som väntar för mig här näst…är Battle of Lund. Det tror jag inte tror att du vill missa! Min drömmotståndare är…ingen särskild. Jag vill möta de allihop, och slår de allihop.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published