Mathias Jonsson inför SM i thaiboxning 2019: "Jag ska avsluta alla mina motståndare innan tiden är slut"

”Än idag så finns det ingen match som har varit värre än de första 2 åren av träning”

Det är en självsäker Mathias Jonsson som intervjuas av Askari Magazine. Han själv säger att det är första gången som han går in med ett sådant stort självförtroende inför SM. Det är bland annat tack vare hans proffsmatcher i Kina och Thailand. Trots självförtroendet är han ödmjuk. Han vet att Sverige håller hög standard och är noggrann med att inte underskatta någon. 

I tävlingsbagaget bär Jonsson på tre SM-guld (2013, 2017 och 2018) i två olika viktklasser: 67 samt 63,5 kg.

Resan dit har inte varit enkel. Mathias berättar om sina två första träningsår, som började när han var tretton. Han var ingen talang, men det fanns sannerligen en vinnarskalle i honom som aldrig gav upp.

Jag tränade alltid med mina coacher och alla som var större och bättre än mig. Jag bad dem köra hårt och inte hålla tillbaka. Jag har nog blivit nerslagen och spöad mer än de flesta skulle klara av. Efter 2 år av stryk så började jag köra mot folk som var i min vikt, och fick lära mig att ge stryk också.
Än idag så finns det ingen match som har vart värre än dom första 2 åren av träningen.
 

Regerande svenska mästaren är nu 24 år. I helgen åker ”en hel armé” med vänner, kompisar och klubbmedlemmar från Stockholm till Göteborg för att stötta och heja på Mathias när han fajtas.

De kommer för att se mig ta hem mitt fjärde guld.

Varför väljer du att återigen ställa upp i SM?

SM är viktigt för mig för eftersom det är vägen till VM. Jag vill vara med i landslaget för att i år ta hem ett VM guld. Jag tror även att om någon annan ska anses som svensk mästare och vara nöjd över det så ska den personen också slå den som är bäst (jag just nu).

 

Vad har du för förväntningar?

Jag vet att Patrick har gjort ett superjobb och är övertygad om att detta kommer bli den absolut bästa SM-galan någonsin.
På mig själv är förväntningarna och pressen ännu större. Jag ska inte bara vinna guldet. Planen är att jag ska avsluta alla mina motståndare innan tiden är slut. Då är jag nöjd.

 

Vad är den största utmaningen med att delta i SM?

Den största utmaningen för mig med SM är att hålla min vikt i 3 dagar, samtidigt som jag tävlar och behöver äta.

Men vad gör det när..

…ett SM guld smakar lika bra som en godispåse efter 7 veckors stenhård diet. Helt jävla underbart och obeskrivligt.

 

Foto: Benjamin Bayard

Läs mer om thaiboxnings-SM 2019 r.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published