Mikaela Laurén gör comeback om IBF-titeln

Comebacken ska betala IVF

Vi kan just nu följa Mikaela Södersteen Laurén i programmet Mästarnas Mästare på SVT där före detta idrottare, som alla varit mästare i sina sporter, möter varandra i olika grenar. Mikaela valda att avsluta sin karriär i juni 2018 för att satsa på familjen. Men det är redan nu dags för ”föredettingen” att göra comeback.

”Jag fick ett erbjudande om att möta Marie Eve Dicare från Quebec, Kanada. Jag har två veckor på mig att förbereda mig, vilket är otroligt tufft, medans Marie Eve det senaste året gått fyra stycken 10 ronders fighter och all träning som hör därtill. Jag har inte gått en match på snart 1 år”

Matchen kommer att äga rum 13 april i Maries hemstad Quebec. Det är hennes första titelförsvar efter att hon den 1.e december 2018 vann över den dåvarande IBF världsmästaren Chris Namus från Uruguay. Marie Eve Dicaire är obesegrad South Paw med 14-0 i match record.

Mikaela har 6 VM titlar i Superweltervikt men IBF, vilket är en av de större välkända organisationerna, har hon aldrig varit mästare i. Vinner Mikaela Södersteen Laurén blir hon såldes sjufaldig världsmästare.

Kommer Mikaela någonsin lägga av med boxningen kan man fråga sig? och själv svara hon:

”Självklart förstår jag att många kommer undra eftersom jag sagt innan att jag ska lägga av. Men jag fick ett erbjudande som jag inte kunde motstå. Jag åker dit med en avslappnad inställning. Jag har inte alls kunnat ha samma förberedelser som min motståndare men känner därav ingen press. Jag kommer gå in i ringen och köra mitt bästa ,så får vi se vart det tar mig. Jag har ju blivit känd för att vara lite spontan och galen. Annars har jag en bra peng att betala för IVF-behandlingar”

Fotograf: Fredrik Strömberg

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published