Se matcherna från Muay Xtreme – Muay Thai med MMA handskar

Nu har Thailand fått en egen thaiboxnings organisation som arrangerar thaiboxningsmatcher med MMA handskar. Se matcherna från eventet med bl.a Pakorn PkSaenchai och Sirimongkol Singmanasak.

En tanke som slagit oss alla är hur thaiboxningen hade varit med MMA-handskar. Mycket aspekter hade ändrats snabbt som t.ex i clinchen och boxningen. Knockout risken hade ökats drastiskt samt även skador som t.ex ögonskador. John Wayne Parr är en av dem som har arrangerat thaiboxningsmatcher med MMA handskar innan. Hans events, som heter Caged Muay Thai (CMT) är inuti en Oktagon bur med MMA handskar och brukar hållas i Australien.

askari-rea

Att Thailand skulle ta efter det var väl bara en tidsfråga, och verkar nu ha gått igenom. Organisationen heter Muay Xtreme (MX) och kommer att ha 3x3 minuters ronder med det klassiska konceptet Thai vs Farang. MMA handskar är det som kommer användas, och räknas vanligtvis som 4 oz. Att man stött på 6 oz handskar när man tävlat i Thailand hör inte till ovanligheterna, men att använda 4 oz MMA handskar kommer att bli intressant hur det utspelar sig. Första eventet tog plats den 25e november medans andra eventet hölls den 2e december. Se matcherna från eventet här nedanför.

Pakorn PKSaenchaiMT vs Bakhodirjon (Uzbekistan)

 Sirimongkol Singmanasak vs Tolipov Mansurbek (Uzbekistan)

Full event video:


Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published