Rest in Paradise - Muhammad Ali

En av boxningens absolut största ikoner någonsin gick bort tidigt imorse.

Muhammad Ali, ursprungligen Cassius Marcellus Clay Jr, född 17 januari 1942, dog vid fredagsnatt/lördagsmorgon vid 74 års ålder. Han ska ha lidit av andningssvårigheter och vårdats på sjukhus i sin sista vecka. Hans tillstånd försämrades de senaste dagarna och i fredags kallades hans barn till sjukhus då läkarna förutspådde att hans tid kanske snart är över. Den 3e juni 2016 förklarades Muhammad Ali död.

Bob Gunnels(Familjens talesperson): ”Efter en 32 års lång kamp mot Parkinsons sjukdom har Muhammad Ali gått bort vid en ålder av 74 år.”

Begravningen kommer att hållas i Muhammad Alis hemstad Louisville, Kentucky denna onsdag. Det är en stor sorg för hela världen som kommer minnas den stora boxningslegenden sorgliga död. Hans boxningsmeriter är väldigt imponerande med hela 56 vinster och endast 5 förluster. 19 titelförsvar av tungviktstiteln, ett OS-guld och många intressanta ögonblick bakom kameran då han var en person med tunga av guld och rent av en citat-maskin som kallades för "den verbala konstnären". Han gjorde alltid stora rubriker utanför ringen som då han bytte namn, konverterade till islam och vägrade att inställa sig för tjänstgöring till Vietnamkriget. Han började boxning vid 12 års åldern efter att hans cykel blivit stulen och fick rådet av en polisman att han borde lära sig att slåss innan han gav sig på någon och rekommenderade Ali att börja med boxning.

Se hans tribute gjord av Gorilla Productions här nedanför.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published