Untitled
Många trodde att det var ett skämt när Gökhan Saki meddelade att han skulle lämna GLORY, för att signa med UFC. Det visade sig inte vara hittepå. Sakis UFC-debut skedde nämligen under lördagsnatten i Japan. Matchen varade i mindre än en rond med Saki som vinnare via knockout. Selman "Putte" Berisha var en av coacherna i Saki:s ringhörna. Hn coachar bland annat MMA-stjärnorna Ilir Laitifi, David Bielkheden, Reza Madadi och Herdem Alacabek. Askari Magazine fick en liten pratstund med Berisha. Vad tror du är den största anledningen till varför fighters med stora namn inom kick & thaiboxning väljer att sadla om till MMA?
Jag tror säkert att många kända stående fighters vill tävla i MMA för att prova den ultimata kampsporten. En annan anledning kan vara för att få tävla i den störta kampsportsorganisationen UFC.
Finns det någonting som en fighter bör tänka över/överväga innan han/hon tar beslutet att gå över till MMA?
Nej, bara de är 100% dedikerade till träningen och verkligen vill det.
  Vilka är de största justeringarna som behövs göras när man går från stående fighting till en sport där det är både stående och markgame?
Den största justeringen skulle jag säga är val av tekniker att använda i MMA. Mycket tack vare skillnaden på handskarna, och nedtagningar.
Är det möjligt att bli lika bra på marken om man har många års erfarenhet av stående fighting?
Ja, självklart.  Du kan bli lika bra på marken som du är stående. Det tar bara tid och hård träning som gäller.
Klarar man sig i en organisation som UFC om man bara förlitar sig på sitt stående game?
Nej du klarar dig inte upp till toppen i UFC med bara ett stående game.
Hur ser Gökhan Saki:s chanser ut i UFC och varför?
Saki har bra chanser i UFC. Han är ju en av de bästa strikers i världen, samt att han tränar MMA varje dag med de bästa som Ilir Latifi, Alan finfou, och många mer.
Om du skulle gett ett allmänt råd till fighters eller tränare, vad hade det varit?
Till en fighter: Gå med ett gym med bra historik och erfarenhet. Till en tränare: Anpassa din träning och teknik individuellt för varje fighter.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published