Intervju med Emma Stonegård inför SM i thaiboxning: "Min hand i luften och bältet runt min midja!"

Emmas thaiboxningsresa började för sex år sedan, i en liten lokal i badhuset i Hudiksvall där hon kommer ifrån. I år är hon Vallentuna Boxingcamps enda dambidrag till thaiboxnings-SM som arrangeras 1-3 mars.

 22 åriga Emma Stonegård Abrahamsson är född och uppväxt i Hudiksvall. På gymnasiet gick hon musiklinjen med drömmar om att bli musiker, men livet tog en vändning. Nu bor hon i Stockholm, jobbar på ett gym och satsar på thaiboxningen.

"Jag ville göra något annat och hade alltid velat köra nån kampsport. Hade sett några fightingfilmer och tyckte att det såg coolt ut och ville vara Rocky (haha)"

Hur har du förberett dig inför tre potentiella tävlingsdagar?

"Tränat mycket på det mentala och haft en bra balans mellan träningarna och vila"

Abrahamsson deltog i förra årets svenska mästerskap, men resan i ringen blev kortvarig. Nu laddar hon om och ser helgens SM som hennes debut. 

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter för att vara med och utmana de andra i viktklassen?
"Jag har mött några av de bästa i både olika viktklasser och erfarenhetsmässigt, så jag vet vad jag kan och ska visa det"
  
Förväntningar på dig själv och SM som för första gången arrangeras i Göteborg?

"Att ha kul på vägen, det är viktigt. Också att de ska blir så grymt arrangemang. Det syns att de har satsat mycket på årets SM för att få det större och showigare"

Vad ser du mest fram emot?

"Allt! Att få fightas, stämningen, hela thaiboxnings Sverige samlat. Det är en fet upplevelse alltihop och att min mamma kommer va där och få ta del av det också"

Om du fick förutspå ditt resultat på SM, hur skulle det sluta?

"Min hand i luften och bältet runt min midja!"

 

Svenska Mästerskapen i thaiboxning arrangeras mellan den 1-3 mars, i Göteborg. Läs mer här

 

Foto: Daniel / OneChai MT

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published