Intervju med Uma Galli inför finalen i thaiboxnings-SM

by Courtney Support March 03, 2019

Intervju med Uma Galli inför finalen i thaiboxnings-SM

 

Det är debut-SM för Southside's Uma Galli. Hon började träna thaiboxning 2017 och har utvecklats rejält sedan dess. Igår kom hon ur SM-semifinalen som segrare, efter tre ronder mot Sofia Holmer. Ikväll möter hon Therese Gunnarsson i SM-final (-51 kg). 

Galli sitter och får sitt hår flätat när jag knackar på dörren för en intervju med henne och tränaren Rodrigo Silva. 

Vad kan du säga om din prestation i semifinalen?

Det var en annorlunda match på grund av att jag inte mött Odenplan tidigare. De är väldigt bra fysiskt och är framåt. Hon slutade inte slå… Tycker ändå att jag gick efter instruktionerna som jag hade fått av mina tränare. Kände mig stark men hon var tuff.

Hur viktigt tycker du att det är med tydliga instruktioner från ringhörnan?

Det är alltid bra med någon som ser från utsidan, men det beror på vad det är för match. I min första b-klassmatch hörde jag instruktionerna klart och tydligt. Igår hörde jag inte mycket alls så jag gick på det som jag hörde innan matchen och under rondvilan. Det känns skönt att vara någorlunda självständig, men som sagt, det är viktigt med coacher. 

Vad blir annorlunda nu när finalen går i B-klass?

Jag älskar b-klass! Det känns som att det är thaiboxning på riktigt. Jag känner mig lättare, hjälmen är inte i vägen och jag ser vad jag gör.

Hur känns formen inför ikväll och vad har du för känslor?

Jag aldrig varit i bättre form. Det är mitt första SM och jag är i final. Jag tror inte att jag har fattat det än. Det är liksom stort att fatta.

Tränarens ord: 

Vad kan du säga om Umas matchform och gårdagens prestation?

Bättre form än såhär kan det inte bli. Hon kan bli bättre på thaiboxning, men fysiskt är hon i fantastisk form. 
Gällande gårdagen så är Odenplan kända för att vara fysiskt starka och där gäller det inte bara att kunna hålla emot, utan också trycka tillbaka. Jag tycker att Uma tog över matchen helt fysiskt, så 5/5 i prestation.

Hur stora är Umas chanser ikväll?

Jag brukar faktiskt inte uttala mig, men jag tror att vi avslutar henne innan matchen är klar. Det är inte för att missgynna henne utan för att jag tror på det som vi har. Jag tror att chanserna är väldigt stora.

Vad kan Uma ta med sig från detta mästerskap?

Framförallt rutinen av turneringssammanhang. Att banta flera dagar i rad, matcha, nerver och hålla allt i styr. Det lutar mot en landslagsplats och där blir det samma sak igen men i större skala.

Uma går match nr 8 ikväll. För att se hela matchkortet, klicka här

Foto: Benjamin Bayard
Courtney Support
Courtney Support

AuthorLeave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Askari Magazine

Nicholas Bryant - Stuck in the mud
Nicholas Bryant - Stuck in the mud

by Youssef Issa December 26, 2019

Read More

[VIDEO] Sandra Godvik vinner i sin debut på ONE FC
[VIDEO] Sandra Godvik vinner i sin debut på ONE FC

by Youssef Issa October 08, 2019

Read More

Sandra Godvik första svenskan att tävla på ONE FC
Sandra Godvik första svenskan att tävla på ONE FC

by Youssef Issa September 21, 2019

Read More