Magnus Andersson möter flerfaldig världsmästare från Thailand.
Magnus Andersson möter flerfaldig världsmästare från Thailand. 

I dagarna blev det äntligen helt klart och bekräftat att Magnus Andersson möter Petchsanguan Sor. Thanasit, från Thailand. Huvudmatchen för Lion Fight 59 blir ett efterlängtat returmöte för de båda herrarna då de har möts en gång tidigare i Thailand. En match som började i Petchsanguans favör då han i första ronden sänkte Magnus för räkning. Andersson lyckades dock återhämta sig och vända matchen när han i sin tur sänkte Petchsanguan med flertalet low kicks. Thailändaren var oförmögen att fortsätta matchen och förlorade således på TKO. Det skulle senare visa sig att hans knä gått ur led. Sedan dess har båda herrarna velat ha en returmatch.

Vi skulle ha mötts igen på MX tidigare i år men av någon anledning blev matchen inte av men nu är det spikat. Det kommer att bli ett krig utan dess like, det kan jag lova er säger Andersson.

Magnus Andersson befinner sig just nu på Revolution Gym i Phuket (fd. Sitsongpeenong Phuket) och förbereder sig inför titelmatchen. Vinner han matchen kan han titulera sig Lion Fight World Super Welterweight Champion och blir således också första svensk att inneha en titel i organisationen. Han har tidigare samlat på sig meriter som SM-guld, EM och VM medaljer. Dessutom är han, precis som sin motståndare, MX Muay Xtreme Champion men i -70kg.

Petchsanguan Sor. Thanasit blir dock ingen lätt match. Thailändaren har minst sagt ett imponerande record, 125W-0D-5L. Även han är som sagt titelhållare i MX Muay Xtreme dock i -67kg. Petchsanguan är känd för sin tekniska men aggressiva stil. Hans revanschlust gav sig till känna då han tacka ja till en matchen utan att blinka. Bland hans övriga titlar återfinns bl a den prestigefyllda titeln WPMF World Champion och han innehar även titlar för de två största kinesiska organisationerna WLF och Kunlun Fight. Totalt har han åtta olika VM titlar och är nu efter att skaffa sig en nionde.

Lion Fight 59 går av stapeln den 31a augusti på Kooperativet Arena i Göteborg. Det utlovas totalt nio proffsmatcher i thaiboxning varav två VM-titelmatcher. Sedan tidigare bekräftade matcher och deltagare är följande:

Huvudkortet
Magnus Andersson (Sverige) vs Petchsanguan Sor. Thanasit (Thailand) - titelmatch
Amy Pirnie (Skottland) vs Lommanee W. Santai (Thailand) - titelmatch
Mathias Jonsson (Sverige) vs TBA
Nicholas Bryant (Sverige) vs TBA
-
Underkortet
Joakim Hägg (Sverige) vs Andreas Iversen (Norge)
Wittaya ”Fluk” Thawinprai (Thailand) vs Richie Addo (Danmark)
Otman Boujrad (Sverige) vs Jonathan Larsson (Sverige)
Kenny Hong (Sverige) vs Nico Carillo (Skottland)
Tove Brodin (Sverige) vs Uma Galli (Sverige)

Biljetter till galan finns att köpa på https://bit.ly/2XEY0PH

Magnus Andersson

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published