Sandra Godvik första svenskan att tävla på ONE FC

Den 5e oktober ska svenskan Sandra Godvik tävla på ONE Warrior Series 8 i Tokyo, Japan

Sandra Godvik som är 3-faldig svensk mästare har bott i Thailand en större del av hennes liv och tävlat kontinuerligt stora matcher i thailändska stadium och internationella tävlingar. I Sverige har hon sitt hemma-gym i Stockholm på Kampsports-stadion och har varit en del av Askari teamet sedan 2017.

Sandra Godvik kommer nu bli första svenskan någonsin att tävla i ONE FC med MMA handskar med fulla thaiboxnings-regler. Hon möter japanskan Ayaka “Little Tiger” Miyauchi som oxå gör sin debut på ONE FC och är sedan tidigare flerfaldig världsmästare i flera organisationer, bl.a WMC och WBC.

ONE Warrior Series 8

Sandra kommer att gå co-main event på ONE Warrior Series 8 som går av stapeln den 5e oktober 2019 i Tokyo, Japan. 

Matchen kommer äga rum i en thaiboxnings-ring då ONE FC brukar vanligtvis bestämma om det ska vara en ring eller Octagon beroende på vem som har huvud-matchen. Ronderna är 3*3 min och är fulla thaiboxningsregler. Den enda viktklassen för damerna i ONE FC är -52 kg och både Sandra och japanskan brukar vanligtvis tävla i -48-50 kg.

Utöver att Sandra är första kvinnliga fightern att vara med en så stor organisation så har vi även en svensk manlig världsmästare i ONE FC, Zebaztian Kadestam, som ska försvara sin titel i slutet av oktober.

Sandra Godviks meriter:

WMC European Champion -50,8kg 
WMC Swedish champion -48kg 2016,2017&2018 
WAKO Pro Nordic champion K1 -50kg 

 

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published